top of page
  • BT

Waarom relatietherapie jou kan helpen!Waarom kan relatietherapie jou helpen.


Het moment dat je naar een relatietherapeut gaat, kan een moeilijke stap zijn. Het toegeven dat dingen binnen een relatie niet perfect zijn, is vaak lastig om te doen. En als je niet echt bekend bent met wat therapie inhoudt, kan het ongemakkelijk overkomen. Echter helpt relatietherapie en het is niet zo ongemakkelijk of eng als je denkt. Tijdens een therapiesessie worden aandachtspunten/problemen van beide personen besproken en proberen we een tussenweg te vinden, om de relatie te verbeteren. Door jezelf open te stellen zul je inzien hoeveel positief effect dit zal hebben op jou relatie.


Hieronder staan voorbeelden van relatieproblemen waarbij jij en je partner kunnen profiteren van therapeut. Bij Buurttherapeut heb je de mogelijkheid om een gratis intake gesprek te houden. Tijdens deze sessie kom je erachter of ik als persoon goed met jou match. Het is namelijk belangrijk dat jij je durft open te stellen, zodat we alle problemen kunnen verhelpen.


1. Vertrouwen is verbroken.

De meest voorkomende reden voor het zoeken naar relatietherapeut is de behoefte aan hulp, voor het bedwingen van een vertrouwensbreuk. Misschien was het ontrouw in de vorm van seks, een emotionele gebeurtenis en/of een reeks leugens (misleiding) over geld en andere zaken.

Hoe dan ook, het herstellen is de basis van vertrouwen en kan worden gestimuleerd door een plek op te richten, waarin beide personen vrij zijn hun kwetsbaarheid te delen.


2. Conflicten komen steeds vaker voor.

Merk je dat het ritme van je dagelijkse leven verschuift om je meer op conflicten te richten?

Waarschijnlijk waren het in eerste instantie kleine conflicten en merk je dat ze steeds vaker voorkomen, of juist dat de conflicten groter worden. Conflicten lijden tot drama wat ervoor zorgt dat je persoonlijk slecht gaat voelen over een persoon en je gaat irriteren aan de kleinste dingen. Het zijn problemen die aan de oppervlakte niet worden verholpen en telkens terug komen.


3. Communicatie binnen de relatie is slecht.

Er zijn verschillende factoren die de communicatie binnen een relatie kunnen verstoren. Een openlijk conflict hoeft niet het probleem te zijn, maar misschien heb je het gevoel dat je genegeerd of verkeerd begrepen wordt. Of je hebt een verkeerd beeld gevormd van jou partner, je herkend hem amper en je weet niet hoe dat komt.

Het betrekken van een relatietherapeut zorgt voor vereniging en toename van de communicatie.

Buurttherapeut kan je voorzien van hulpmiddelen of technieken waarmee je elkaar beter kunt begrijpen, verbinden en verstaan.


4. Binnen je relatie voelt iets ongewoon aan, maar je weet niet wat.

Naast persoonlijke therapie, is gezamenlijke therapie ook van belang. Niet alleen om problemen met elkaar op te lossen, maar ook om deze te achterhalen. Als voorbeeld is de dynamiek van jou relatie veranderd, maar je kunt het niet duidelijk beschrijven, over hoe dit is ontstaan. Of je bent minder comfortabel in het bijzijn van jou partner.

Dit zijn signalen dat de gevoelens en persoonlijke betrokkenheid binnen de relatie verminderd.

Dit betekend niet dat iemand de verantwoordelijkheid hiervoor draagt, maar de relatie heeft zeker een frisse vooruitzicht nodig. Binnen een praktijk met gelosten deuren is dit de meest effectieve manier om het proces te starten.


5. Je hebt een tragedie meegemaakt, wat je relatie beïnvloed.

Een tweezijdige tegenslag in het leven zorgt ervoor dat het niet alleen jezelf pijn doet, maar beïnvloed het ook je huwelijk of partner. Veel relaties gaan kapot door bijvoorbeeld het hartverscheurende verlies van een kind of familielid. Ook langdurige werkloosheid, langdurig medische problemen of onrust binnen vriendenkringen en families kan zorgen voor ergernis en contactproblemen.

Tijdens een tragedie zou je niet direct denken om naar een relatietherapeut te gaan; je hebt immers genoeg om je zorgen over te maken. Maar je band sterk houden in je relatie zorgt voor vereniging en extra kracht om de storm die is gekomen te doorstaan.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page