top of page

Celia Gramser

Na het volgen van meerdere opleidingen, zoals integratieve psychotherapie en project/verandermanagement heb ik sinds 2009 mijn eigen praktijk als therapeut. Belangrijke reden hiervoor was het zelfstandig en op mijn eigen manier kunnen werken. Ik werk graag een op een met mijn cliënten, maar altijd met een brede blik op hun directe omgeving zoals familie of werk. Vanuit dit perspectief ben ik ook steeds meer gaan werken met gezinnen, bijvoorbeeld bij scheidingen of traumatische ervaringen zoals ziekte.

Mijn hulp en ondersteuning heb ik de afgelopen jaren bij uiteenlopende problemen succesvol ingezet. Dat kan allereerst bij het opgroeien van de kinderen die af en toe gebaat kunnen zijn bij een extra steuntje in de rug, bij onzekerheid of faalangst, bij verdriet om een ziek broertje of bij een ziekte in het gezin, maar ook bij concentratie problemen op school.

 

In het verlengde hiervan sta ik ook vaak ouders bij in het opvoeden van de kinderen, op momenten dat niets meer lijkt te werken of er gewoon een extra steuntje nodig is om het gezin weer in een positievere modus te krijgen. Maar ook in de vorm van begeleiding als er een besluit is genomen tot echtscheiding.

 

Mijn ondersteuning kan ook worden ingezet bij problemen die volwassenen in het dagelijks leven ervaren. Problemen die vaak al langer spelen en waar je ineens last krijgt. Het bijvoorbeeld; altijd aanpassen, jezelf wegcijferen voor anderen, niet goed "nee" durven zeggen, maar ook leiding kunnen geven en nemen. De ondersteuning kan bestaan uit angst en traumaverwerking die soms helemaal teruggaan tot de eigen jeugd en relaties met de ouders. Het kan hierbij ook gaan om hulp bij huiselijk of seksueel geweld.

Tenslotte heb ik ook veel ervaring met relatieproblemen, waarbij ook geldt dat coaching en begeleiding kan starten op individuele basis maar ook gezamenlijk kan worden vormgegeven.

Celia.jpg
bottom of page